Header..

Header..

CLICK ICON DI BAWAH!

LINK KE:


http://faleeqharees.blogspot.com/p/filem-pilihan-curry.htmlhttp://faleeqharees.blogspot.com/p/lagu.html              

http://faleeqharees.blogspot.com/p/tutorial.htmlhttp://faleeqharees.blogspot.com/p/jejak-islam.html             




Wednesday, August 31, 2011

Selamat Hari Raya AidilFitri daripada Curry


PSST: Tahun ni curry merayakan Aidilfitri bersama keluarga Tercinta <3

Wednesday, August 24, 2011

anda pernah jumpa HANTU scr LIVE? "Paranormal Activity"

 

Penah tgk cite ni? ''paranormal activity''? Bagi sesetengah org yg pernah tgk, mesti dieorang ckp cite ni x best.
Tp bg curry laen, ye mmg diakui jalan cite ni agak slow sikit, tp ianya seronok ditonton kerana sebenanya curry penah mengalami pengalaman yg hampir serupa iaitu berdepan gan mende2 x idup ni secara LIVE T-T. Bila tgk cite ni, tringat balik pengalaman seram 2 ...glup =x


Lau nk tahu, time curry kecik2 dulu lam usia lebey kurang lingkungan 6-13 tahun kot, salu sangat jumpa bende2 pelik2 ni. mungkin 2 ujian Tuhan kat curry?

Jumpa pontianak la, jumpa hantu Frankenstein la, suara Jin la (adik-beradik curry : saksi), pocong la, orang kena rasuk la, kacip terbang la, and banyak lagi. lau nk cita satu2
ni, isk isk sampei esok takkan abes T-T. oleh itu entry ni akan ''disave'' for laen masa :D

ohya igt lagi x gan cita yg paling hot kat Malaysia satu ketika dulu?sampai msuk news 2, bila kisah perempuan berbaju hitam , bpurdah hitam yg naik keta kancil warna merah ( travel 1 malaysia) yg nk hisap darah manusia, time 2 kunun2 nya la perempuan 2 takkan berenti hisap darah org lau x cukup 100 org? lupa dah .__. lau pikey2 balik, cita 2 mcm ada significant gan kisah Mona Fandey?

* semua cerita diatas adalah pengalaman curry semasa belum akil baligh =D Minda time 2 agak2 bersih  kot sbb 2 slu sgt kena uji .. so bila dah dewasa ni, x pernah lg jumpe bende2 nih :D Allhamdulillah.


PSST: tiap kali cita ni kuar kat wayang, curry x kn lepaskn pluang gi nonton.
stakat ni dah nonton paranormal activity 1 & 2. now x sabar nk tunggu paranormal activity 3 kuar^^.

Friday, August 19, 2011

kucing kawan2 ada bakat yg mcm ni x?:P

adik curry nama nisya lukis ni^^ :P (ilustrasi imej lin dan)
 
(~_^)morning2 people (^_~). om om om om..dah take breakfast lom?jom take breakfast?hohoh gimik je <-- arini dah masuk 19 Ramadhan. Maksudnya tinggal 11 hari je lagi kita umat Islam akan berpuasa. oh no ..why cpt sgt masa berlalu ? so sad so sad (T-T).tsk tsk tsk... 

~ balik ke tajuk utama~entry kali ni, en curry nk kongsi cerita pasal seekor kucing peliharaan keluarga curry yang dinamakan sebagai "Lin Dan". <-- heheh nama ni pun bunyi cam BEST je kan kan? ☜(゚ヮ゚☜)Mesti anda suma nk tahu apa yang special sangat tentang si Lin Dan ni? >< adakah kucin ni pandai maen badminton? heh~ sila lah view video di bawah ni. lepas tgk, curry nk buat statement sikit, ..."kepada yg mnonton video ni, lepas tgk SILA jgn kidnap kucin ni kay''? :x

video

PSST: camana? hohohx hebat ? kucing kawan2 ada bakat mcm ni x?  curry pun  dah confius yg Lin dan ni seekor kucing ke anjing sebenanya? (n__n). Inilah Lin Dan, kucing yang menganggap dirinya seekor anjing =P


Sunday, August 14, 2011

Cerita yg mungkin mencuit hati anda 2

 HI..curry disini. hmmh baru je settle nengok all england badminton LIVE separuh akhir kat astro lepas sahur tdi. heheh x sabar nk tgk aksi Dato Lee Chong Wei lawan Lin Dan ptg nanti lam jam 12 (+8gmt) =lebey kurg 6pm waktu Malaysia ^^ la. Ni adalah pertemuan kali ke-24 mereka dan kali ni untuk 'World title'.

Lee Chong Wei

  
Lin Dan

        VS

 


     

ok lah. sampai ni je cite pasal badminton. hhmmh..kali ni curry nk share kisah seorang cikgu and seorang murid kat sekolah. Cerita ni adalah kisah betul yg telah diceritakan semula oleh curry punya ''Otousan'' masa makan waktu ''sungkei'' semalam.

Cerita yg mungkin mencuit hati anda! (2)



Kisah ni berlaku kat sebuah sekolah, dimana watak2 cerita terdiri daripada;
seorang pelajar dengan seorang ustaz di sebuah kelas.

Dialog bunyi lebih kurg mcm ni la:
Disebabkan student ni x paham apa maksud rezeki maka dia pun bertanya kepada ustaz yg sedang
sibuk mengajar di depan kelas.

Amin : ustaz apa maksud rezeki?

ustaz tersebut tidak memberi sebarang maklum balas....,maka student 2 pun bertanya lagi dengan nada yg lebih nyaring...

Amin:  ustazzzz apa itu rezeki???

ustaz tersebut diam. Tiada tanda2 yg ustaz itu ingin memberikan jawapan. Masih belum mendapat apa yg dicarinya, maka student tersebut pun bertanya dan terus bertanya. Dalam fikirannya (pasti ustaz ni x dgr apa aku ckp, kali ni aku nk jeritlah)

Amin:  Ustazzzzzzzzzzzzz APA Itu rezeeek... 

Belum sempat student tersebut menghabiskan ayat2nya...tiba2 satu PENAMPAR ala2 Jepun hinggap di pipinya. (Piaap! )

Student tersebut terus tergamam. kemudian dia pun memandang wajah ustaz tersebut.

Sambil tersenyum, ustaz tersebut menerangkan kepadanya : rezeki itu datang tanpa diduga. sepertimana kamu dpt hadiah dari saya sebentar tadi,,,kamu x  akan tahu bila kamu  mendapat rezeki.

PSST: heh, memang betulkan kata2 ustaz 2. siap dia bagi sample gan tunjuk action lagi kat student 2. bagus kan kalau dapat guru yg mcm ni :P hohohohx

-----------------------

otousan= (bahasa jepun)- ayah

sungkei -(bahasa sarawak)- berbukA puasa

Friday, August 12, 2011

Selamat berpuasa khas daripada CURRY!

-------------------------------------------------------------------------------------
semekom Curry disini!
lama gak kan curry x update blog ni...hohohox
     ∧_∧  
    ( ;´Д`)  
ada org windu-winduan x? hahahah lol (gelak sorg2 sekarang)

ohya dikesempatan ini, curry nk ucapkan Selamat menjalani ibadah Ramadhan
buat semua kawan2  yg beragama Islam serta pengunjung2 yg masih sudi mengunjungi blog curry nih,curry nk ucapkan thankew~.  ヽ(´ー`)ノ tengok niy!tengok niy! pejam celik pejam x celik2 eheheh, dh 6538 page view dah kat total page views! jom celebrate woooohoohohohox ヽ(´ー`)人(´∇`)人(`Д´)ノ


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
curry picture production

PSST: kaylah :D sampai sini sajer yorh~ selamat berpuasa~~~
-